مجله ایران قلب

یکی از پر طرفداران‌ترین رشته‌های تحصیلی در ایران و حتی در سراسر جهان، رشته پزشکی است. مراحل تحصیلی و تخصصی رشته پزشکی کمی سخت و پیچیده است. خیلی از افراد تفاوت پیشوندهایی مثل متخصص، فوق تخصص و ... را نمی‌دانند. حال قصد داریم در این مقاله به تفاوت بین فوق تخصص قلب و متخصص قلب بپردازیم و پزشکان فوق تخصص ایران قلب را بشناسیم.

مشخص است تفاوت بین تخصص و فوق تخصص در گذراندن دوره‌های تحصیلی است ولی جزییاتی در این بین وجود دارد.

تخصص قلب و عروق به مطالعه، تشخیص و درمان بیماری‌‌های قلبی و عروقی مرتبط می‌پردازد. این تخصص به طور کلی دامنه وسیعی از بیماری‌ها را شامل می‌شود که در سیستم قلب و عروق اتفاق می‌افتد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

تفاوت های اصلی متخصص قلب و فوق تخصص قلب

تفاوت اصلی بین متخصص قلب و فوق تخصص قلب در سطح تخصص و تعمق در دانش و مهارت‌های آنها است. در ادامه، به تفاوت‌های اصلی بین این دو متخصص پزشکی می‌پردازم:

تفاوت های اصلی متخصص قلب و فوق تخصص قلب

تحصیلات متخصص قلب و فوق تخصص قلب

متخصص قلب پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه عمومی، تخصص قلب را دریافت می‌کند. اما فوق تخصص قلب پس از تکمیل تخصص قلب، برای مدتی بیشتر در زمینه خاصی از بیماری‌های قلبی تحصیلات و آموزش بیشتری دریافت می‌کند.

تخصص در زمینه خاص (متخصص قلب و فوق تخصص قلب)

متخصص قلب مهارت‌ها و دانش کلی در زمینه بیماری‌های قلبی دارد و می‌تواند در تشخیص و درمان بیماران قلبی کمک کند. اما فوق تخصص قلب تخصص بیشتری در یک زمینه خاص از بیماری‌های قلبی دارد و توانایی بیشتری در تشخیص و درمان موارد پیچیده دارد.

پیچیدگی مراقبت برای بیماران قلبی

بیمارانی که نیاز به مراقبت‌های پیچیده‌تری در زمینه بیماری‌های قلبی دارند، بهتر است به فوق تخصص قلب مراجعه کنند. زیرا فوق تخصص قلب توانایی بیشتری در مراقبت و درمان موارد پیچیده از بیماری‌های قلبی دارد.

انجام عمل‌های پیشرفته بیماران قلبی

فوق تخصص قلب می‌تواند عمل‌های پیشرفته قلبی مانند پیوند عروق قلبی، عمل‌های قلب باز و دیگر روش‌های پیشرفته را انجام دهد. در حالی که متخصص قلب ممکن است در مراحل ابتدایی این عمل‌ها همکاری کند، اما تخصص و تجربه کافی برای انجام آنها ندارد.

بنابراین، در صورتی که بیماری قلبی شما به مراحل پیچیده‌تری رسیده است یا نیاز به مراقبت و درمان خاصی دارید، بهتر است به فوق تخصص قلب مراجعه کنید. در غیر اینصورت، متخصص قلب نیز می‌تواند به شما کمک کند.

همانطور که احتمالا می‌دانید، تحصیل در رشته پزشکی پیچیده‌تر و طولانی‌تر از رشته‌های دیگر است. افراد پس از انتخاب رشته پزشکی تقریبا هشت سال درس می‌خوانند و بعد از آن تبدیل به پزشک عمومی می‌شوند. 

متخصص قلب و عروق

بعد از گذراندن دوره عمومی پزشکی یک طرح دوساله پزشکی را هم طی می‌کنند و بعد می‌توانند در یکی از رشته‌های پزشکی تخصصی تحصیل کنند. دریافت مدرک دوره تخصصی بسته به نوع رشته‌ای که انتخاب شده می‌تواند زمان ببرد. (عموما بین سه تا پنج سال)

فوق تخصص قلب و عروق

بالاترین مقطع تحصیلی در رشته پزشکی، مقطع فوق تخصصی پزشکی بالینی است. شخصی که دارای فوق تخصص است به صورت متمرکز و بدون توجه به حواشی دیگر در یکی از حوزه‌های پزشکی به تحصیل پرداخته. یعنی فردی که درای فوق تخصص است از نظر تحصیلی و علمی درجه بالاتری نسبت به دیگر پزشکان دارد. در مقطع فوق تخصص گرایش‌های پزشکی با جزییات بیشتر و تخصصی‌تر و با تمرکز روی یک موضوع تدریس می‌شود.

پزشکان مجموعه ایران قلب همگی در رشته‌های تخصصی قلب دارای مدرک فوق تخصص هستند.

آشنایی با پزشکان فوق تخصص قلب مجموعه ایران قلب

زندگی انسان به سلامت قلب و عروق بستگی دارد. این یک گذاره کاملا صحیح است، به همین دلیل است که صحت و سلامت قلب و عروق برای همه ما بسیار مهم است. اگر خدایی ناکرده در عملکرد قلب و عروق خود با مشکل مواجه شویم با دلهره و اضطراب به دنبال بهترین متخصص قلب یا بهترین فوق تخصص قلب می‌گردیم.

ما در مجموعه ایران قلب برترین فوق تخصص‌های قلب کشور را گرد هم آوردیم تا شما دسترسی سریع‌تری به آنها داشته باشید.

حال قصد داریم به معرفی پزشک‌های ایران قلب بپردازیم. تفاوتی ندارد که شما آنها را چه صدا می‌زنید، دکتر قلب، پزشک، متخصص قلب، فوق تخصص قلب یا هر چیز دیگری، این عزیزان دور هم جمع شده‌اند تا با دلسوزی به سلامت هرچه بیشتر قلب و عروق شما کمک کنند.

آشنایی با پزشکان فوق تخصص قلب مجموعه ایران قلب

دکتر عطا فیروزی فوق تخصص قلب و عروق‌

دکتر عطا فیروزی فوق تخصص آنژیوپلاستی و مداخلات ساختاری قلب. دکتر فیروزی استاد تمام مرکز قلب و عروق شهید رجایی است. برخی از سوابق تحصیلی ایشان به شرح زیر است.

دکتر فیروزی دانش آموخته تخصص قلب و عروق در مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران است. ایشان همچنین فارغ التحصیل فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی در مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران هستند. و البته دکتر فیروزی ریاست بخش آنژیوگرافی مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران است.

دکتر احمد تشکری بهشتی فوق تخصص قلب و عروق‌

دکتر تشکری فوق تخصص آنژیوپلاستی و مداخلات ساختاری قلب است. برخی سوابق تحصیلی ایشان به شرح زیر است.

دانش آموخته رشته پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد

دانش آموخته  تخصص قلب و عروق از مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران 

فارغ التحصیل فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال کاردیولوژی از مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران

دکتر مجید حق جو فوق تخصص قلب و عروق‌

فلوشیپ فوق تخصصی الکتروفیزیولوژی و ضربان ساز قلبی. برخی سوابق علمی و تحصیلی دکتر حق جو به شرح زیر است.

عضو هیئت علمی مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران، دانش آموخته تخصص قلب و عروق در مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران، دانش آموخته فلوشیپ الکتروفیزیولوژی در مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران

دکتر زهرا خواجعلی فوق تخصص قلب و عروق‌

فوق تخصص بیماری های مادرزادی قلب بزرگسالان، برخی از سوابق عملی و تحصیلی خانم دکتر زهرا خواجعلی

عضو هیئت علمی مرکز قلب و عروق شهید رجایی، فارغ التحصیل رشته پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانش آموخته تخصص قلب و عروق از مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران، دانش آموخته فلوشیپ فوق تخصصی بیماری‌های مادرزادی قلب بزرگسالان از مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران

دکتر آرزو محمدی فر فوق تخصص قلب و عروق‌

دکتر آرزو محمدی فلوشیپ فوق تخصصی نارسایی قلبی و پیوند قلب، برخی از سوابق عملی و تحصیلی خانم دکتر آرزو محمدی فر

خانم دکتر محمدی فر عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند و همچنین فارغ التحصیل تخصص قلب و عروق از مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران

ایشان فارغ التحصیل فلوشیپ فوق تخصصی بیماری‌های مادرزادی قلب بزرگسالان از مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران هستند و همچنین از اساتید فعال بیمارستان مسیح دانشوری تهران

بهترین متخصص قلب و عروق

بهترین متخصص قلب و عروق

فرقی ندارد کجای ایران و حتی دنیا زندگی می‌کنید، حتی تفاوتی ندارد چه ساعتی از شبانه روز، اگر به نظر یک فوق تخصص قلب یا متخصص قلب نیاز دارید سامانه ایران قلب می‌تواند به شما کمک کند.

شاید بتوان گفت بهترین متخصص قلب، ایران قلب است.

در سامانه ایران قلب شما درخواست خود را ثبت می‌کنید. بیمار قلبی در فرم درخواست تمامی مشکلات قلبی و عروقی خود را طرح می‌کند و به صورت کامل و دقیق شرح می‌دهد. این توضیحات عمدتا شامل سابقه بیماری قلبی در خانواده مشکلات قبلی و یا بیماری‌های زمینه‌ای و ... می‌شود.

توجه داشته باشید که بیمار می‌تواند مدارک پزشکی خود را در زمان ثبت درخواست بارگذاری کند. این مدارک شامل سی تی اسکن قلب و یا تصویر نوار قلب و همچنین آنژیوگرافی و آزمایشات مختلف است. این موراد در نظر دادن و تصمیم گیری متخصص قلب برای برنامه درمانی بیمار کمک زیادی می‌کند.

در صورتی که نیاز به مراجعه حضوری باشد مجموعه ایران قلب با شما تماس می‌گیرد و هماهنگی‌های لازم صورت می‌گیرد، حتی اگر بیمار نیاز به عمل جراحی داشته باشد باز هم مجموعه ایران قلب را کنار خود خواهد داشت.

بهترین متخصص قلب را می‌توان از طریق معیارهای مختلفی مشخص کرد. این معیارها شامل تحصیلات، تجربه، مهارت‌ها و عملکرد درمانی متخصص قلب می‌شود. در ادامه، معیارهایی را برای انتخاب بهترین متخصص قلب معرفی می‌کنم:

تحصیلات بهترین متخصص قلب:

بهترین متخصص قلب باید دارای تحصیلات عالی در رشته پزشکی و تخصص قلب باشد. می‌توانید بررسی کنید که آیا متخصص قلب در یک دانشگاه معتبر و با شهرت فارغ‌التحصیل شده است یا خیر.

بهترین متخصص قلب باید تجربه کافی را داشته باشد: 

تجربه متخصص قلب نقش مهمی در کیفیت مراقبت و درمان بیماران دارد. بررسی کنید که متخصص قلب چه مدت است که در این حوزه کار می‌کند و آیا تجربه کافی در موارد خاصی مانند پیوند عروق قلبی، عمل‌های قلب باز و دیگر روش‌های درمانی دارد.

مهارت‌های بهترین متخصص قلب: 

بهترین متخصص قلب باید دارای مهارت‌های فنی و بالینی قوی باشد. این شامل توانایی تشخیص دقیق بیماری‌های قلبی، تعیین درمان مناسب و انجام عمل‌های پیشرفته قلبی است.

عملکرد درمانی بهترین متخصص قلب: 

بررسی کنید که متخصص قلب چه درصد موفقیت در درمان بیماران قلبی دارد و آیا بیماران بهبود می‌یابند و نتایج مثبتی از درمان‌های او گزارش شده است.

بهترین متخصص قلب و ارتباط با بیماران:

بهترین متخصص قلب باید توانایی برقراری ارتباط قوی و ارائه اطلاعات به بیماران را داشته باشد. این شامل شنیدن و درک نیازهای بیماران، پاسخگویی به سوالات آنها و ارائه راهنمایی‌های لازم برای بهبود و حفظ سلامتی قلبی است.

با توجه به این معیارها، می‌توانید بهترین متخصص قلب را برای خود انتخاب کنید. همچنین، ممکن است نظرات و تجربیات دیگران و همچنین مراجعه به سایت‌ها و منابع معتبر در این زمینه نیز به شما در انتخاب متخصص قلب مناسب کمک کند.

چه زمانی باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کرد؟

شایع ترین دلیل مرگ و میر در نیا بیماری‌های قلبی است، تا حدی که هر چهل ثانیه یک نفر بر اثر بیماری‌های قلبی از دنیا می‌رود. شاید از نظر برخی از افراد مراجعه به متخصص قلب نیاز اساسی نباشد اما بد نیست بدانید بسیاری از بیماری‌‌های قلبی قابل پیشگیری است. حتی در صورت بروز بیماری قابل مدیریت و یا درمان است.

چه زمانی باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کرد؟

برخی از افراد بیشتر در معرض خطرات ناشی از مشکلات و بیماری‌های قلبی هستند. این افراد باید به صورت منظم توسط متخصص قلب چکاپ شوند تا در صورت داشتن هرگونه نشانه اولیه اقدامات درمانی خود را آغاز کنند. حال بپردازیم به اینکه چه کسانی باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کنند

فشار خون بالا و مراجعه به متخصص قلب

فشار خون بالا متاسفانه در دنیای امروز برای همه عبارتی آشناست تا حدی که به آن قاتل خاموش می‌گویند. افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند باید حتما زیر نظر متخصص قلب و عروق باشند تا هم فشار خون خود را کنترل درمان کنند و هم در صورت داشتن هر گونه نشانه‌ای مبنی بر مشکلات قبلی بتوانند اقدامات لازم را شروع کنند.

اگر دارای فشار خون هستید، می‌توانید با مطالعه مقاله: تغذیه مناسب فشار خون، اطلاعات مفیدی را کسب کنید.

بیماران دیابتی و مراجعه به متخصص قلب و عروق

بیماران دیابتی که امروزه تعدادشان کم نیست، دو برابر دیگر افراد مستعد بیماری‌های قلبی و عروقی هستند. این دسته از بیماران باید دست کم سالی دوبار توسط متخصص قلب و عروق ویزیت شوند تا وضعیت سلامتی قلب و عروقشان مورد بررسی کامل قرار بگیرد.

سابقه خانوادگی در بیماری‌های قلبی

بیماری‌های قلب و عروق تا خد زیادی متاثر از ژنتیک افراد است. بنابراین اگر در خانواده خود سابقه بیماری‌های قلبی زیادی دارید سعی کنید با چکاپ منظم زیر نظر یک متخصص قلب و عروق از سلامتی قلب خود آگاه باشید. 

بالا بودن کلسترول و نیاز به متخصص قلب

اگر به تازگی آزمایش خون داده‌اید و سطح کلسترول بد خون شما بالاست باید برای درمان اقدام کنید. بسته به اینکه میزان کلسترول خون شما چقدر بالاست نیاز به نظر متخصص قلب دارید.

ورم یا درد پا نیاز به متخصص قلب دارد

این یکی از عواملی است که شاید مردم کمتر با آن آشنا باشند. گرچه ورم یا درد پا می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد. اما اگر با مراجعه به پزشک عمومی متوجه ارتباط آن با سلامت قلب شدید، بدون درنگ به متخصص قلی و عروق مراجعه کنید

درد و نارحتی قفسه سینه

این درد و ناراحتی را خیلی جدی بگیرید، گرچه ممکن است دلایل به غیر از مشکلات قلبی داشته باشد. این نشانه خطرناکی است و برای آن باید به پزشک مراجعه کرد. اگر متخصص قلب در دسترس نیست، به پزشک عمومی مراجعه کنید

علام دیگری نیز هست که نشانه مشکلات قلبی باشد مثل کسالت و خواب آلودگی، مشکلات لثه، احساس درد در بازو و کتف چپ و ... نکته مهم این است که برای مراجعه به متخصص قلب ترس نداشته باشید. این مراجعه در صورتی که نشانه‌های ذکر شده را دارید برای شما لازم است.

چه زمانی به فوق تخصص قلب مراجعه کنیم

چه زمانی به فوق تخصص قلب مراجعه کنیم

زمانی که شما به متخصص قلب مراجعه می‌کنید، مشکل شما را تشخیص می‌دهد و برنامه درمانی خاصی برای شما تجویز می‌کند. در برخی موارد ممکن است شما را برای بررسی‌های دقیق‌تر به دکتر فوق تخصص قلب ارجاع دهند. در بیشتر موارد بیماران در اولین مواجه با یک مشکل به فوق تخصص مراجعه نمی‌کنند. البته این بدین معنا نیست که نباید این کار را کرد.

انواع فوق تخصص قلب:

فلوشیپ آنژیوپلاستی یک برنامه تخصصی است که جراحان قلب و عروق را در روش‌های بازسازی و بهبود عروق قلبی مهارت‌دهی می‌کند. این فلوشیپ شامل آموزش‌های عملی و تئوری در زمینه آنژیوپلاستی است و با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته، جریان خون را بهبود می‌بخشد. این فلوشیپ برای جراحان قلب و عروقی که قصد تخصص در این حوزه را دارند، بسیار ارزشمند است.

برای مطلالعه دیگر فلوشیپها میتوانید از لینک های زیر استفاده کنید

فلوشیپ فوق تخصصی الکتروفیزیولوژی و ضربان ساز قلبی

فلوشیپ فوق تخصصی بیماری های مادرزادی قلب بزرگسالان

فلوشیپ فوق تخصصی نارسایی قلبی و پیوند قلب

عضویت در خبرنامه

برای اطلاع از آخرید اخبار و رویداد ها ، عضو خبرنامه ما شوید.

یک شماره تماس صحیح وارد کنید.